Sesja wygasa po okresie bezczynności lub po osiągnięciu maksymalnego czasu trwania. Możesz też zostać wylogowany po zmianie lub zresetowaniu hasła. W takich sytuacjach zaloguj się ponownie na konto, które utworzyło wymianę.
Wylogowanie nie oznacza, że Twoja wymiana została usunięta. Znajdziesz ją w historii po zalogowaniu. Jeśli wylogowanie nastąpi w momencie potwierdzenia, najpierw sprawdź obecność wymiany na koncie, aby nie powtarzać niepotrzebnie już utworzonej operacji.
Kroki do wykonania
- 1Zaloguj się ponownie z oficjalnej strony.
- 2Sprawdź swoją historię, aby znaleźć wymianę.
- 3Wykonaj czynności proponowane na stronie szczegółów.
Informacje dotyczące Twojej wymiany znajdują się w jej podsumowaniu. Zachowaj jej referencję, kontaktując się z pomocą techniczną.